Acordul de utilizare al site-ului

Acordul de utilizare al site-ului

1. Obiectul si definirea principalelor notiuni utilizate

Site-ul www.miedor.md, denumit in continuare "Miedor.md", este detinut si administrat de catre societatea Darhome SRL. Navigarea pe site-ul Miedor.md urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client.

Miedor.md isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Acordul de utilizare al site-ului, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre Miedor.md si Client, se va aplica Acordul de utilizare a site-ului valabil la momentul Comenzii.

Principalii termeni au urmatoarea semnificatie:

Utilizator - orice persoana care viziteaza site-ul Miedor.md.

Client/Cumparator - persoana fizica/persoana juridica ce efectueaza o comanda.

Vanzator - societatea Darhome S.R.L., avand codul fiscal: 1020600018163

Site – domeniul www.miedor.md si subdomeniile acestuia.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Produse/Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Clientului.

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile, iar Clientul este de acord sa le achizitioneze, sa primeasca si sa efectueze plata acestor Produse si Servicii.

Specificatii - toate detaliile si/sau descrierile Produselor si Serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

2. Dispozitii generale

Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site sau prin telefon, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

Notificarea primita de catre Client, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) si/sau telefonic.

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Client, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o Comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

3. Politica de vanzare online

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea "Contacte". Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru acestea.

Miedor.md poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Miedor.md are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Toate tarifele aferente Bunurilor si Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in Lei Moldovenesti (MDL) si includ T.V.A.

Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (descrieri/imagini statice sau dinamice/video etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. Cesionarea si subcontractarea

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. Dreptul de proprietate intelectuala

Continutul site-ului Miedor.md imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de model, patente, marci inregistrate si altele, este integral proprietatea Vanzatorului sau a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Vanzatorului a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Miedor.md, siglele si logo-urile aferente sunt marci inregistrate sau marci de servicii ale Sofdar SRL sub diferite jurisdictii si sunt protejate de legile dreptului de autor, marca inregistrata si alte drepturi de proprietate.

Vanzatorul poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al Site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului Miedor.md.

6. Comanda

Prin finalizarea Comenzii, Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar ar putea suporta consecintele acestor erori (Comanda intarziata, transmisa gresit etc).

Miedor.md nu poate fi tras la raspundere pentru informatii introduse eronat, din care pot decurge intarzieri de livrare.

Prin finalizarea Comenzii, Clientul se declara de acord ca un reprezentant Miedor.md sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/telefon) pentru confirmarea personala a Comenzii.

7. Livrarea

Data estimata de livrare poate varia in functie de produs, si va fi concretiza prin apelul de confirmare a Comenzii.

In cazul in care produsele sunt indisponibile (inclusiv in cazul in care pretul sau unele caracteristici ale produselor au suferit modificari ulterioare confirmarii Comenzii), Vanzatorul va informa Clientul despre indisponibilitate. Clientul poate confirma modificarile intervenite cu privire la pretul sau caracteristicile produselor, modificand astfel Comanda initiala, iar Vanzatorul va livra produsele conform Comenzii astfel modificate.

Clientul va fi contactat telefonic de catre Curier in prealabil pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa si ora selectate in momentul validarii Comenzii pe site.

Clientul se obliga sa fie prezent la adresa de livrare indicata, in intervalul orar selectat, in caz contrar acesta va suporta taxa de transport aferenta unei posibile noi livrari. Intervalul orar va putea fi modificat, ulterior selectarii, doar cu acordul Curierului.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Miedor.md la momentul predarii produselor Comandate catre Client, la adresa selectata de acesta la momentul plasarii Comenzii.

8. Politica de returnare

Conform legislatiei in vigoare, returnarea produselor achizitionate de pe Miedor.md este posibila in termen de 14 zile de la livrarea produsului.

In cazul produselor comandate de pe Miedor.md, returul se accepta in urmatoarele conditii:

  • returul trebuie sa se realizeze in maxim 14 zile de la primirea coletului
  • produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
  • in cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, se poate returna doar un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.
  • produsul returnat trebuie sa fie insotit de bonul fiscal si certificatul de garantie in original, daca acesta a fost emis de producator/distribuitor.
  • in cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, bon sau certificate de garantie lipsa, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
  • costurile de transport pentru retur vor fi suportate de catre Client
  • in cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului.
In conformitate cu legea in vigoare (HG420 din 12.06.17), Miedor.md isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada (perisabile) ori deteriora rapid, cum ar fi: jucarii, produse pentru igiena intima, costume de baie, ciorapi, marfuri textile, produse cosmetice, produse alimentare, detergenti etc. Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.

Atentie: Produsele executate la comanda speciala nu pot fi returnate.

Termeni de returnare a banilor

In cazul in care sunt respectate conditiile de retur, Vanzatorul se angajeaza sa returneze beneficiarului suma achitata pentru produsul returnat, in maximum 14 zile de la receptionarea produsului de catre Vanzator.

9. Raspundere asumata

Vanzatorul nu garanteaza ca Site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise din partea Miedor.md sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. Utilizatorul foloseste Site-ul pe riscul propriu, Vanzatorul fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site. Vanzatorul nu este raspunzator de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site.

Textele gasite pe Miedor.md au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.


Datorita numarului mare de produse este imposibila o actualizare zilnica a stocului, ca urmare este posibila ca un produs ce figureaza pe stoc sa nu fie disponibil fizic. In cazul unei astfel de situatii, Vanzatorul intotdeauna va anunta Clientul prin intermediul unui apel telefonic si/sau e-mail.

Miedor.md isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).